Linkovi

Američkim top listama ponovno dominira rock glazba


Rockeri ponovno dominiraju top listama u Sjedinjenim Državama. Underground heavy-metal band System of a Down našao se na prvom mjestu top-liste časopisa Billboard nakon što je album "Mezmerize" prodan u 453 tisuće primjeraka.

Kako javlja BBC, na prvoj mjestu ove prestižne top-liste ovaj su mjesec debitirali i The Dave Matthews Band, Nine Inch Nails i Bruce Springsteen - što ukazuje na trend povratka veterana rock scene.

Dobra prodaja glazbenih uradaka provjerenih rockera predstavlja otklon u odnosu na prošlu godinu, kada su na top listama predvodili izvođači hip-hopa, R&B-ja i popa.

"Top listama caruju rockeri, što je upravo impresivno. Možda to ukazuje na činjenicu da se ljudi vraćaju tom tipu glazbe" - kaže Doug Broad, izvršni urednik časopsia Spin. No, Geoff Mayfield, urednik Billboarda odgovoran za top liste, smatra da se radi o pukoj "cikličkoj prirodi" diskografske industrije. "Svaki žanr ima svoj trenutak pod suncem, i onda slijedi neki drugi" - pomalo filozofski je povratak rocka prokomentirao Mayfield.

XS
SM
MD
LG