Linkovi

Prvi turnir za Venus Williams u godinu dana


U finalu Istanbul Cupa, američka tenisačica Venus Williams pobijedila Čehinju Nicole Vaidisovu s 6-3, 6-2. Važno je napomenuti da je ovo ujedno i prva pobjeda i osvajanje jednog naslova Venus Williams u posljednjih godinu dana. Pobjeda je donijela veliko ohrabrenje američkoj tenisačici uoči nastupa na francuskom Roland Garrosu.

“Bila sam odlučna da moram pobijediti i to mi je bila odlična uvertira za nastup na French Openu.”, izjavila je novinarima Venus Williams. No, za razliku od Venus Williams koja odlučno ide ka Roland Garrosu, njena sestra Serena Williams povukla se s natjecanja samo par sati prije ždrijeba. Naime, usljed ozljede lijevog zgloba koja se dogodila početkom travnja, Serena je izjavila kako se još nije potpuno oporavila za nastup na Roland Garrosu i da je zbog toga jako razočarana.

A nakon tenisa evo i jedne vijesti iz svijeta nogometa koja i nije baš sportska. Naime, berlinski list Tagesspiegel prenosi kako je osumnjičeni vođa lanca njemačkog nogometnog skandala u kojemu su lažirane utakmice, Hrvat Ante Šapina kazao tužiteljima da je u aferu umiješano još deset igrača te da su još dvije utakmice lažirane. Do sada su istražitelji znali za četiri suca i 14-ero igrača koji su se nalazili među 25 osoba umiješanih u lažiranje najmanje deset nogometnih utakmica. Podsjetimo da je Ante Šapina zajedno s dvojicom svoje braće Milanom i Filipom uhićen u siječnju, s optužbom da su bili lideri kladioničarskog lanca te da su podmićivali nogometne suce.

XS
SM
MD
LG