Linkovi

'Osveta Sitha' dolazi na velike ekrane


Konačno dolazi dugoočekivani dan: treća epizoda serije Ratovi zvijezda: Osveta Sitha, u Sjedinjenim se Državama počinje prikazivati u četvrtak, 19. svibnja.

Ljubitelji ove filmske serije iz čitavog svijeta već tjednima kampiraju u Los Angelesu, u redu za kupnju ulaznica za Ratove zvijezda 3: Osveta Sitha. To je šesti i posljednji film iz te serije, koji dolazi u kina gotovo 30 godina nakon prvijenca serije, koji je imao premijeru 1977. Radnja Osvete Sitha zbiva se tri godine nakon Napada klonova, druge epizode u nizu Ratova zvijezda. S obzirom da je to treći od ukupno šest dijelova, a četvrti, peti i šesti dio bili su prikazani prije mnogo godina, ostaju još neka neodgovorena pitanja, poput propasti Republike i pretvorbe herojskog Anakina Skywalkera u zastrašujućeg, zlog Dartha Vadera. Uz to, film bi trebao biti i prepun akcije, uključujući i scene dvoboja sa svijetlećim sabljama.

Ewan McGregor – koji u ovom nastavku tumači lik Obija Wan Kenobija -, kaže da su scene dvoboja bile vrlo teške. "Nismo štedjeli truda. Dali smo sve od sebe," kaže McGregor.

Tijekom godina, serija Ratovi zvijezda, scenarističko i redateljsko čedo Georgea Lucasa, probila je sve rekorde na blagajnama kina i zaradila više od milijarde dolara diljem svijeta. Uz brojne nagrade, serija je privukla i vjerne ljubitelje, od kojih mnogi slave premijeru svakog nastavka preodjeveni u likove serijala. George Lucas kaže da je ovaj nastavak drugačiji od ranijih: "To je zasigurno najmračniji od svih šest filmova. On je vrlo tužan i izazvat će dosta plakanja u kinima. Istodobno, međutim, mislim da je i vrlo uzbudljiv. Za sve one koje stvarno zanima priča čitavog serijala, to je onaj film koji su čitavo vrijeme čekali, jer on konačno objašnjava kako je Darth Vader postao Darth Vader. "

Rat zvijezda 3: Osveta Sitha počinje se prikazivati diljem svijeta 19. i 20. ovog mjeseca

XS
SM
MD
LG