Linkovi

Brian Wilson, Joss Stone i Maroon5 u čast Paula Simona


Pjevač Paul Simon, i “nakon svih ovih godina” vrlo štovana ličnost u svijetu glazbe, slavljen je u utorak na Beverly Hillsu, na dodjeli nagrade Icon Award koju dodjeljuje BMI, organizacija koja štiti autorska prava pop glazbenika.

Na dodjeli su u čast 63-godišnjem Simonu nastupili mnogi pjevači i glazbenici koji su izveli niz skladbi iz repertoara dua Simon and Garfunkel. Britanska neo-soul pjevačica Joss Stone izvela je u hotelu Regent Beverly Wilshire, gdje je svečanost održana, reggae verziju pjesme “Mother and Child Reunion”. Brian Wilson, osnivač Beach Boysa, pjevačica gospela Yolanda Adams te članovi rock-banda Maroon5 otpjevali su niz skladbi Paula Simona iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća – “Sound of Silence”, “Bridge Over Troubled Water” i “Homeward Bound”.

Paul Simon je na kraju večeri otpjevao uz gitaru skladbu “Slip Slidin’ Away”.

BMI dodjelio je nagradu Paulu Simonu za “jedinstveni umjetnički utjecaj na glazbenoj sceni.” Icon Award dobili su prije Simona Brian Wilson, Chuck Berry, James Brown i Van Morrison.

BMI se bavi svojevrsnim utjerivanjem dugova na reklamnoj sceni – pokreće parnice protiv poslovnih tvrtki koje u svojim reklamama i jinglovima koriste melodije iz popularnih rock napjeva, bez plaćanja autorskih prava i tantijema.

XS
SM
MD
LG