Linkovi

250 osobnih predmeta Marlona Branda na dražbi


Više od 250 osobnih predmeta pokojnog američkog glumca Marlona Branda bit će prodano u New Yorku na dražbi 30. lipnja. U kolekciji se nalazi cijeli niz različitih predmeta i dokumenata koji su nekoć pripadali ovom legendarnom glumcu. Kolekcija će biti ponuđena putem aukcijske kuće Christie's, a očekuje se da će donijeti oko milijuna američkih dolara zarade.

Pobrojimo sad i dio onoga što će se naći na dražbi. Tu je scenarij filma Kum s Brandovim bilješkama, kao i pismo autora Marija Puza u kojem se kaže da je "on jedini glumac" koji može odigrati ulogu Vita Corleonea. Tu je i nagrada Bafta koju je dobio za ulogu u filmu Julije Cezar 1954. godine, kao i pismo borca za prava američkih crnaca Martina Luthera Kinga u kojem ga traži da sudjeluje na jednom maršu za građanska prava.

Potencijalni kupac moći će ponuditi svoju cijenu i za certifikat za nominaciju za nagradu Filmske akademije Oskar također iz 1954. godine, koju je pokojni glumac dobio za ulogu u filmu Na dokovima New Yorka, crnu baršunastu tuniku koju je nosio u kratkom pojavljivanju u filmu Superman te neke rukotvorine američkih Indijanaca, koje mu je poklonio glumac Val Kilmer. Tu je i cijeli niz javnosti manje poznatih predmeta kao što su boksačke rukavice i drugi sportski rekviziti i stolni nogomet.

Prije dražbe potencijalni kupci predmete će moći razgledati na izložbama u New Yorku i Los Angelesu. Marlon Brando umro je u srpnju prošle godine od plućne fibroze u osamdesetoj godini života.

XS
SM
MD
LG