Linkovi

'Fever Pitch' - lepršava ljubavna komedija o baseballu


Drew Barrymore i Jimmy Fallon tumače glavne uloge u novoj holivudskoj komediji “Fever Pitch”, čije je središnje pitanje: može li strastveni ljubitelj bejzbola naći sreću sa ženom koja je potpuno ravnodušna prema sportu poznatom kao ‘američka razbibriga’?

Ljubitelj bejzbola Ben Wrightman nikada ne bi mogao reći ‘to je samo utakmica’, jer on spada u navijače bejzbol kluba Red Sox, iz Bostona, dobro poznate po lojalnosti kojoj nema granica. Njegova nova ljubav, ambiciozna poslovna žena Lindsay Meeks zna da njihovi odnosi postaju ozbiljni kada se on spusti na koljena i uputi joj sudbinsko pitanje. ‘Hoćeš li poći sa mnom na prvu utakmicu sezone?’ Ona odgovara s DA, a njemu je to važnije nego što bi mu bilo ono drugo DA.

Jimmy Fallon, koji se pročuo kao član humorističke ekipe emisije “Saturday Night Live”, glumi Bena. On kaže da je i sam u dovoljnoj mjeri sportski navijač da može razumjeti lik koji tumači. "Doduše, ja nisam toliko lud kao moj lik u filmu. On je opsjednut. On ima plahte i jastučnice sa znakom Red Soxa, poster Carla Yastrzemskog u dnevnoj sobi i uramljenu fotografiju Tonyja Conigliara na stoliću uz uzglavlje kreveta. On je stvarno opsjednut; ja nisam takav," kaže Fallon.

Jimmy Fallon kaže da ga je film “Fever Pitch” naveo da i u vlastitom životu poželi biti romantičniji. Drew Barrymore tumači lik Lindsay i vjeruje da njezina nastojanja da prihvati Benov bejzbol kao sudionika u njihovoj vezi održavaju dileme s kojima se susreću mnoge današnje mlade žene.

"Osobno mislim da ima mnogo štetnijih stvari oko kojih se može razviti opsesija. Vjerujem da se u filmu ponajviše radi o stavu mog lika ‘želim da budeš onakav kakav jesi, a oboje ćemo morati otkriti ravnotežu u kojoj ja neću biti u potpunosti podređena tom sportskom navijanju’. Mislim da on treba ići za kompromisom i da ja trebam ići za kompromisom. Na kraju, sve se pretvara u obostrano uvažavanje," kaže Drew.

Poput svoje ljubavne priče, i sam je film naletio na probleme tijekom snimanja: ekipa Red Soxa je, naime, vječni gubitnik, što je trebala biti i u frilmu. Ali, baš prošle godine, oni su počeli pobjeđivati i bili su na putu svog prvog naslova prvaka u više od 80 godina. Scenaristi su, stoga, napisali nekoliko verzija završetka filma. Na koncu, s pobjedom Red Soxa, sve je izgledalo kao pravi holivudski happy-end. Film su režirali Peter i Bobby Farrelly, a sniman je u velikoj mjeri na lokacijama u Bostonu, uključujući i slavni stadion Fenway Park.

XS
SM
MD
LG