Linkovi

Osnivači Googlea radit će za jedan dolar


Glavni direktor i dvojica utemeljitelja poznate internet tražilice Google, Eric Schmidt, Larry Page i Sergey Brin krenuli su stopama direktora Applea, Stevea Jobsa: njihova godišnja plaća sada iznosi jedan dolar. Nakon odličnih rezultata jedan panel kompanije htio im je dati povišicu, ali oni su to odbili. Da ne bude zabune, njima plaća ni ne treba jer Schmidtov dionički ulog trenutno vrijedi dvije milijarde i 700 milijuna dolara, a Page i Brin “teški” su sedam milijardi i stotinu milijuna.

Prije nego što su se odrekli plaće, Google je Pageu i Brinu plaćao godišnje po 150.000 dolara. Schmidt je dobivao 250.000 dolara godišnje. Međutim, sva trojica također su ostvarila dobre zarade prodajući dio svojeg vlasničkog udjela u Googleu kada je ta kompanija izdala svoje dionice u kolovozu prošle godine.

Schmidt, izgleda, lako sastavlja kraj s krajem. U veljači je kupio zrakoplov, koji iznajmljuje Googleu po cijeni od 7.000 dolara po satu. Google će mu samo za korištenje zrakoplova ove godine isplatiti preko dva milijuna dolara.

XS
SM
MD
LG