Linkovi

Papine knjige na listama bestsellera u SAD


Ovaj tjedan nekoliko je knjiga Pape Ivana Pavla II došlo na popise najprodavanijih knjiga u Sjedinjenim Državama, a mnoge knjižare postavile su posebne police s djelima pokojnog poglavara Rimokatoličke crkve i knjigama o njemu.

Među najprodavanijim Papinim knjigama nalaze se prošli mjesec objavljena Sjećanja i identitet: Razgovori u zoru jednog milenija. Tu su i dvije poduže knjige – Ustanite, Hajdemo, objavljena prošle godine i Prijeći prag nade, djelo objavljeno 1994. Sve tri ove knjige objavljene su i na hrvatskom.

Dobru prodaju nakon Papine smrti zabilježila je i knjiga Georgea Weigela Svjedok nade: Biografija Pape Ivana Pavla II, koju je 1999. godine objavila izdavačka kuća Harper Collins. Tijekom proteklog vikenda ova je izdavačka kuća najavila da će gospodin Weigel novu knjigu – koja će biti objavljena kasnije ove godine – o Papinoj smrti, njegovoj ostavštini i izboru novog poglavara Rimokatoličke crkve.

Izdavačka kuća Doubleday najavila je također dvije knjige – jedna će biti izbor iz djela novog pape, a druga njegova biografija koju će napisati pisac iz časopisa National Catholich Reporter John L. Allen. Sljedeći mjesec izdavačka kuća Bloomsbury objavit će novu biografiju Pape Ivana Pavla II iz pera Garyja O'Connora.

XS
SM
MD
LG