Linkovi

Al Gore - konkurencija MTV-u?


U kolovozu će u Sjedinjenim Državama početi emitiranje televizijski program namijenjen mladima, čija je glavna pokretačka snaga Al Gore, bivši dopredsjednik Sjedinjenih Država.

Al Gore je bio dopredsjednik između 1993. i 2001., tijekom dva predsjednička mandata Billa Clintona.

Ovaj će televizijski kanal kombinirati kratke priloge iz svijeta zabave i politike, mode i financija. Također, upućujući gledatelje na sve jeftiniju kompjutersku interaktivnu tehnologiju, uprava ove televizijske mreže nada se da će mladi postati angažiraniji u promatranju svijeta oko sebe – snimanjem vlastitih televizijskih priloga, koje će mreža emitirati.

Al Gore, čelnik upravnog odbora nove mreže, nada se da će se tako uspostaviti nova vrsta “dijaloga o demokraciji”, s dobnom skupinom koja je u pravilu najapatičnija kada je u pitanju sudjelovanje u demokratskom sustavu.

“Međutim, nije nam namjera da postanemo glasilo Demokratske stranke, liberala” – rekao je Al Gore, koji je također dugo godina bio demokratski senator.

Programi ove mreže početi će emitiranje prvog kolovoza, na kablovskoj televiziji, a isprva će je moći gledati oko 19 milijuna Amerikanaca.

XS
SM
MD
LG