Linkovi

Iznenađenje Nasdaqa-100: David Ferrer u polufinalu


Na Masters turniru Nasdaq-100 u Key Biscayneu, prva nositeljica Amelie Mauresmo plasirala se u polufinale pobjedom nad Anom Ivanović, iz Srbije i Crne Gore, za koju joj je trebalo samo sat i pet minuta. Doduše, za ovu 17-godišnjakinju iz Beograda, pokazuje se, otvaraju se vrata vrhunskog tenisa. U ženskom polufinalu, dakle, Amelie Mauresmo igra protiv Kim Clijsters, a Venus Williams protiv Marije Šarapove.

Po prvi puta se u polufinale plasirao Španjolac David Ferrer – koji sam nije bio rangiran na ovom turniru. On je porazio 26. nositelja Dominika Hrbatyja sa 6-2, 6-3. Na putu do polufinala, Ferrer je eliminirao 32. nositelja Xaviera Malissea, osmog Davida Nalbadiana, te bivšeg prvog igrača svijeta, svog sunarodnjaka Juana Carlosa Ferrera.

U polufinale se plasirao još jedan Španjolac, Rafael Nadal, koji je prije toga eliminirao Ivana Ljubičića. U četvrfinalu, žrtva mu je bio Thomas Johansson, koga je porazio sa 6-2, 6-4. Još dva četrtfinalna susreta se tek trebaju odigrati: Federer protiv Henmana, te agassi protiv Taylora Denta.

XS
SM
MD
LG