Linkovi

Skijanje: Bode Miller prvi Amerikanac pobjednik Svjetskog kupa u 22 godine


Američki skijaš Bode Miller je također u Lenzerheideu u posljednjem veleslalomu sezone, osvajanjem drugog mjesta osigurao pobjedu u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Ovo je nakon 22 godine prvi put da jedan američki skijaš osvaja Svjetski kup. Posljednji kojem je to pošlo za rukom bio je Phil Mahre koji je ostvario pobjede 1981, 1982, te posljednja koja je bila 1983.

U Lenzerheideu, Janica Kostelić osvojila je drugo mjesto na posljednjem slalomu sezone. Prvo mjesto pripalo je Amerikanki Sari Schleper, dok je treće mjesto osvojila Nicole Hosp iz Austrije. Napomenimo i to da je osvajanjem drugog mjesta, Janica Kostelić smanjila zaostatak za vodećom u ukupnom poretku – Šveđankom Anjom Paerson i sada zaostaje 35 bodova. Napomenimo i to da je Anja Paerson utrku završila na desetom mjestu. Od ostalih Hrvatskih skijašica, Nika Fleiss osvojila je šesto mjesto i time ostvarila rezultat karijere, dok je Ana Jelušić bila 17-ta. Danas je na rasporedu posljednja utrka Svjetskog kupa skijašica – veleslalom u kojem će nastupiti i Janica Kostelić. Nakon ove utrke znati će se kome će pripasti naslov ovogodišnjeg osvajača Svjetskoga kupa.

Pri kraju sportskih vijesti evo i nekoliko rezultata iz posljednjeg kola NBA lige. Miami Heat- New Jersey Nets 90-65, L.A. Lakers – Charlotte Bobcats 117-116, Golden State Warriors – Atlanta Hawks 105-92, te New Orleans Hornets – Milwaukee Bucks 111-107.

XS
SM
MD
LG