Linkovi

Nacionalni molitveni doručak u Washingtonu - 2005-02-04


Jutros je u Washingonu, uz prisustvo gostiju iz preko 160 zemalja, održan tradicionalni Nacionalni molitveni doručak, na kojem je prisutnim, medju kojima su bili i gosti Bijele kuće iz BiH, govorio i predsjednik Bush.

Svaka religija je dobro došla u našu zemlju, i sve su ovdje prisutne. Uz to mnogi od naših gradjana nisu uopšte religiozni. Naša zemlja nikada nije imala zvaničnu vjeru, rekao je predsjednik Bush 2002, na 50-tu godišnjicu tradicionalnih Nacionalnih molitvenih doručaka, podsjećajući tada na snagu vjere i utjehu u molitvama, u dogadjajima kakav je bio napad terorista na Sjedinjene Države.

Ove godine, predsjednik Bush je ponovo ukazao na snagu vjere. Crkve, sinagoge, džamije, manastiri širom svijet pružaju viziju koja mijenja život. Predsjednik je naveo brojne humanitarne napore koje pokreću religijske organizacije, uključujući i napore na pomoći nadevnim žrtvama cunamija u južnoj Aziji.

Medju gostima na jutrošnjem Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu, bili su i gosti iz BiH. Srdjan Dizdarević, predsjednik Helsinškog komiteta BiH, Vitomir Popović, ombudsman iz Republike Srpske i biznismen Jerko Ivanković - Lijanović.

XS
SM
MD
LG