Linkovi

Slavni traže prava za ilegalce - 2005-01-28


Holivudske zvijezde su započele pravu bitku sa zvaničnicima savezne države Californija kako bi se nelegalnim useljenicima omogućilo izdavanje vozačke dozvole. Oni su čak uputili poziv guverneru Arnoldu Scharzenegeru, da podrži ovu akciju slavnih.

Diane Keaton, Danny Glover , Martin Sheen ,Carlos Santana i Mike Farell su samo neki od poznatih zvijezda koji podržavaju ovu inicijativu putem jedne TV reklame.

Činjenica je da su ovi ljudi, koji nisu državljani Amerike, u našim domovima. Oni su dio naših intimnih života i unazađeni su time što nemaju ovaj vid lične karte.

...kaže glumac Mike Farell. O sličnoj temi govori i jedna od posljednjih holivudskih filmova Spanglish.

Na Interenet stranici Save our licence. com, Spasite naše vozačke dozvole, istoimeni pokret se protivi ovakvim pravima ilegalnih useljenika.

Mislim da, dok su glasači osjetljivi po ovom pitanju, holivudski ljevičari nemaju dodir sa stvarnošću. Ako pogledate ko je sve potpisao ovu reklamu znaćete ko su holivudski ljevičar, kaže Jeff Evans, iz ovog pokreta.

Autor prijedloga, senator Californije Gil Cedilo kaže da mu Hollywood pomaže u njegovim nastojanjima, te da nije obeshrabren prošlogodišnjim vetom od strane guvernera.

Pokažimo mu da ovo nije tema gdje on nešto može obećati i odšetati, da ima ljudi koji su važni u njegovom životu, u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

XS
SM
MD
LG