Linkovi

SDA će možda učestvovati u entitetskoj vladi Republike Srpske - 2005-01-27


Nakon današnjeg sastanka mandatara za sastav Vlade Republike Srpske, Pere Bukejlovića sa predstavnicima Stranke demokratske akcije nije isključena mogućnost učešće zvaničnika ove partije u entitetskoj Vladi uprkos ranijih tvrdnji obje strane da je ova opcija isključena.

Stranka demokratske akcije je spremna da bude pozicija ali i opozicija u Republici Srpskoj što će zavisiti od koncepta po kojem će biti konstituisana entitetska Vlada i njenog programa. Izjavio je ovo danas u Banjaluci, nakon sastanka sa andatarom za sastav Vlade Republike Srpske, Perom Bukejlovićem, potpredsjednik ovog eniteta i SDA, Adil Osmanović ne isključujući mogućnost da ova partija podrži Vladu i bez učešća u njoj.

»Ja moram reći da je napravljen jedan značajan iskorak u ovim razgovorima što smo mi jako prijatno iznenađeni. Otvorene su opcije oko participiranja Stranke demokratske akcije u Vladi Republike Srpske. Svakako da polazimo od toga da li će Vlada gospodina Bukejlovića, ako bude izabrana, da li će ona biti na ovom reformskom kursu. To je nama prioritet.«

Da je došlo do svojevrsnog, ublažavanja posljednjih sedmica veoma izraženih suprotstavljenih stavova između Srpske demokratske stranke i Stranke demokratske akcije, moglo se zaključiti i nakon kraćeg obraćanja Pere Bukejlovića čije su stranačke kolege iz SDS-a do danas tvrdile da u budućoj entitetskoj Vladi nema mjesta za predstavnike SDA.

»Razgovarali smo o budućem programu rada Vlade i učešću te stranke u sastavu Vlade.«

Mandatar za sastav Vlade Republike Srpske, Pero Bukejlović, danas se sastao i sa zvančnicima Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

XS
SM
MD
LG