Linkovi

Božićna poruka Mitropolita dabrobosanskog gospodina Nikolaja - 2005-01-06


Mitropolit dabrobosanski gospodin Nikolaj u svojoj je Božićnoj poruci istakao da je Božic praznik koji sa sobom donosi veliku radost i koji pravoslavni vjernici docekuju sa uzbudenim srcem. Govoreci o razlicitim krizama koje su karakteristika vremena u kojem živimo,gospodin Nikolaj kaže: « Vrijeme je da se u naš program života, pojedinačni i opšti, unese ona pjesma anđela koja je objavila Hristovo rođenje - Slava na visini Bogu, a na zemlji mir, medu ljudima dobra volja"

- Božić je praznik koji sa sobom donosi veliku radost jer se isporiše sva starozavetna obećanja i nagoveštenja. Nažalost naše vreme je u mnogome odstupanje od ove božije istine, od božije ljubavi, pa se u ovome svetu dogadjaju ovoliki nemiri, ratovi, ubijanja...Onaj ko nema ljubavi prema Bogu, nema ljubavi ni prema bližnjem, pa i najrodjenijem.

Vreme je da se u naš program života, pojedinačni i opšti unese kao program rada na pjesma anđela koja je objavila Hristovo rođenje - Slava na visini Bogu, a na zemlji mir, medu ljudima dobra volja"

Sa ovim mislima, dozvolite mi da svima koji proslavljaju Božić po Starom kalendaru čestitam ovaj sveradosni praznik Hristovog rodjenja...Da prestanu sve trzavice, da se vrate oni koji se do sada nisu vratili svojim domovima, da bude što manje ubistava i samoubistava jer se i na prvi i na drugi način šeteti svom spostvenom spasenju, a isto tako i spasenju drugih...Da se medju našim političarima nadje izobilja dobre volje iz logičnih razloga za zajednički život.

Hristos se rodi, i vaistinu se rodi. Srećna vam, i od Boga blagoslovena Nova 2005. godina, rekao je, izmedju ostalog, u božićnoj poruci pravoslavnim vjernicima mitropolit dabrobosanski gospodin Nikolaj.

XS
SM
MD
LG