Linkovi

Zabavni video sa psom Barneyem u glavnoj ulozi - novogodišnja čestitka iz Bijele kuće - 2004-12-17


Iz Bijele kuće predsjednik i prva dama Amerikancima su ponovo čestitali novogodišnje praznike uz video priču o kućnom mezimcu, neizbježnom članu Bijele kuće, psu Barney-u.

Oni koji su željeli vidjeti predsjednika Busha na koljenima, konačno za to imaju priliku.

Predsjednik u ovom zabavnom, tradicionalnom predbožćinom video spotu, klečeći na koljenima, zadužuje psa Barneya da u njegovom novom kabinetu preuzme dužnost o novoj ljubimci Bijele kuće, koja uskoro dolazi, i upozorava ga da ne proganja mačku, još jednog kućnog ljubimca predsjendika i prve dame.

Barneya, zatim novi ministar pravosudja, nova ministrica obrazovanja, nova savjetnica ubjedjuju da nije advokat, nego običan pas, nastojeći mu, on ipak ima neograničen pristup predsjedniku, objasniti vlastiti doprinos novoj vladi u novom mandatu.

Uplašen, najavom dolaska novog ljubimca, Barney ga uporno traži po Bijeloj kući, čak postavlja pitanje glasnogovorniku Bijele kuće - Gdje je Ms. Bleazley? Ali, ni on ne zna i dodaje da je to odgovornost samog Barneya.

Preplašeni Barney nastojeći osigurati svoje mjesto i u novom kabinetu, naručuje marionetu, koja stiže na njegovo ime Barney Bush.

O, znam, da treniraš kako ćeš što bolje brinuti o novom ljubimcu, kaže mu na kraju prva dama, otkrivši na Barneyevu radost da novi ljubimac dolazi tek početkom sljedeće godine.

Film su objavile gotovo sve vodeće stanice u Americi, jer, osim što je simpatičan i zabavan za djecu, film sa svojim ozbiljnim akterima iz Bijele Kuće, koji u strogim sivim odijelima prave šašavu predstavu za djecu, daje onu tipičnu sliku Amerike, gdje je sve normalno, pa i da predsjednik najveće svjetske sile, klečeći na koljenima, objašnjava svom psiću zašto mu ne može dati niti jedan položaj u vladi, a prva dama ga uvjerava da će ostati omiljen i nakon dolaska nove ljubimice.

Na kraju, sa dva sadašnja kućna ljubimca u rukama, prva dama Laura Bush u svoje i ime predsjednika Busha amerikancima čestita novogodišnje praznike.

XS
SM
MD
LG