Linkovi

Richard Bouoche o akciji poduzetoj protiv odredjenih elemenata u republici Srpskoj - 2004-12-17


Novinar Glasa Amerike David Gollust je upitao danas glasnogovornika State Departmenta Richarda Bouochera da prokomentira za naš program današnje akcije poduzete s obje strane okeana protiv odredjenih elemenata u republici Srpskoj, uključujući i akciju EUFOR-a na palama:

Mi vrlo blisko suradjujemo s visokim predstavnikom Ashdownom, i nekim drugim u BiH. I državni je sekretar tijekom posljednjeg boravka u regionu razgovarao o potrebi da se ulože extra napori u identificiranju lokacija na kojima se kriju haški bjegunci. Sa svoje strane mi činimo svce što možemo, uključujući izoliranje onih elemenata za koje vjerujemo da pomažu optuženicima da se kriju . DO kraja dana ćemo objaviti i cjelovito saopćenje o tome, ali suština je u tome da mi poduzimamo akcije u koordinaciji s drugima. Mi djelujemo u cilju nametanja ograničenja liderstvu SDS-a koje, kako mi vjerujemo -tajno suradjuje s Mladićem, karadžićem i sličnima, kako bi ih zaštitili.

Ali, trenutna situacija još uvijek je tek napola rješena- jesmo li mi, odnosno, jesu li Sjedinjene Države zadovoljne performancom Lorda Ashdowna? Jer, usprkos svim tim aktivnostima, glavni su još uvijek na slobodi?

Kao što sam rekao - mi blisko suradjujemo s Paddyjem Ashdownom. Koliko ja znam, njegov susret s državnim sekretarom je bio vrlo pozitivan kada su se zadnji puta sreli. ovo danas je, mislim, tek još jedan primjer u nizu o tome kako dobro suradjujemo, nasotjeći postići cilj koji nam je svima u interesu.

XS
SM
MD
LG