Linkovi

Predsjednik Bush dobio mandat i nekoliko dodatnih kilograma - 2004-12-15


Jučer su delegati američkog elektorskog koledža okupljeni u glavnim gradovima svih 50 država, formalno obavili glasanje za predsjednika Sjedinjenih Država, potvrdjujući rezultat izbora 2 novembra, i dajući predsjedniku Bushu drugi mandat u Bijeloj kući. Inauguralna ceremonija će se obaviti 20 januara u Washingtonu. Sjedinjene Države biraju predsjednika i potpredsjednika kroz indirekne javne izbore, pri čemu je potrebno osvojiti 270 glasova elektora za ulazak u Bijelu kuću. Nezvanoični rezultati ukazuju da je predsjednik Bush iz konzervativne Republikanske partije dobio 286 elektorskih glasova. Uz osvojene glasove, predsjednik je osvojio i nekoliko dodatnih kilograma vlastite težine.

Očito da sam tokom kampanje jeo više, posebno kolača, reako je gospodin Bush, nakon redovnog godišnjeg lječničkog pregleda. Bilo je tu još malo više burgera, sladoleda, američkih slatkih pita...

Predsjednik je deblji oko 3 kilograma nego prošle godine i sada je težak oko 90 kilograma. Uz njegovu visinu od metar i 82 centimetra, to mu, kažu ljekari daje Index 27 mase tijela, što prema Nacionalnom institutu zdravlja znači...

Da sam malo udebljao, kaže sam gospodin Bush..

Medjutim, dok je, oko zdravlja, uvijek oprezni predsjednik Bush izrazio zabrinutost, ljekari kažu da je on u odličnoj kondiciji i dobrog zdravlja. Njegov index mase tijela je bolji nego, kod recimo mnogo mladjih kao što su glumci Brad Pitt, ili Tom Cruise.

Lječnici predsjendika Busha, kažu da on i dalje vježba šest dana u sedmici, mada je zbog povrede koljena prešao na vožnju bicikla, i masnoća njegovog tijela od 18 posto je savršeno normalna, kaže, Jorge Cruise, ekpert za mršavljnje: 18 posto masnoća u tijelu je fantastično, on je zauzet čovjek, za sve koji se kreću i imaju 18 posto masnoća u tijelu, oni se odlično drže.

I pored toga predsjednik najavljuje više fizičkih vježbi.

Novogidšnja rezolucija je očigledna nakon što sam stao na vagu, rekao je predsjednik Bush novinarima, koji su čekali rezultate njegovog redovnog godišnjeg lječničkog pregleda.

XS
SM
MD
LG