Linkovi

Shaul Mofaz: Izraelske snage će se povući iz palestinskih gradova na 72 sata tokom palestinskih predsjedničkih izbora - 2004-12-13


Izraelski ministar odbrane Shaul Mofaz je izjavio je da će se njihove snage povući iz palestinskih gradova na 72 sata tokom januarskih plaestinskih predsjedničkih izbora. Izraelske snage, kako je rekao, neće biti u gradovima na palestinskim teritorijama od dana pred izbore do dana nakon izbora, kako bi se time pomoglo da izbori prodju bez ikakvih ograničenja.

Nešto ranije je izraelski premijer Ariel Sharon rekao da bilo kakvi razgovori sa Palestincima zavise od toga da li njihovi lideri mogu zaustaviti napade militanata poput onoga koji se juče dogodio u Gazi, u kojem je poginulo 5 izraelskih vojnika. Danas je gospodin Sharon izjavio da Izrael želi da krene u pravcu mira, ali da za sada ne vidi odgovarajuća kretanja na palestinskoj strani. Dvije palestinske militantne grupe, Hamas i Sokolovi Fataha, prihvatile su odgovornost za jučerašnju detonaciju više od tone eksploziva u tunelu direktno ispod jednog izraelskog vojnog kontrolnog punkta.

XS
SM
MD
LG