Linkovi

General potpukovnik John Sattler: 97 procenata Falluje očišćeno - 2004-12-09


Zapovjednik američkih marinaca u Iraku, general potpukovnik John Sattler, izjavio je danas da je 97 procenata bivšeg pobunjeničkog uporišta Falluje očišćeno i od militanata i od zaostalog oružja i da bi se već oko 24. decembra gradjani mogli početi vraćati svojim kućama.

Bez komandne strukture i oružja pobunjenici su praktično skršeni, rekao je general Sattler i dodao da će svim vojno sposobnim muškarcima koji se budu vraćali u grad biti izdate lične karte, nakon davanja otisaka prstiju i skeniranja retine oka, radi stvaranja baze podataka.

U međuvremenu pobunjenici i dalje vrše napade u Bagdadu i Mosulu, na sjeveru zemlje.Prilikom granatnog napada u blizni baze Iračke nacionalne garde i italijanske ambasade u Bagdadu ubijena su tri Iračanina i petoro ranjeno.Prilikom ekplozije automobila bombe na tržnici u Mosulu ranjene su dvije osobe.

Danas je u Bagdadu jedan od šiitskih zvaničnika objavio listu od 228 kandidata za nacionalnu skupštinu koje podržava najveći šiitski vjerski autoritet, veliki ayatollah Ali al-Sistani. Sa liste su isključeni kandidati koje podržava radikalni klerik Moqtada al-Sadr.

XS
SM
MD
LG