Linkovi

Teslić: Ubistvo povratnika - 2004-12-03


Predstavnici policije Republike Srpske potvrdili su danas da je sinoć kod Teslića ubijen povratnik Hrustan Suljić. Zvaničnici EUFOR-a demantovali su bilo kakvu umiješanost u prekjučerašnju pljačku oko dva miliona konvertibilnih maraka nedaleko od Banjaluke.

Sinoć oko 21 sat i 30 minuta nedaleko od svoje kuće u selu Gornji Ranković ubijen je povratnik Hrustan Suljić, rođen 1962.godine. Na njega je pucalo, za sada, nepoznato lice iz vatrenog oružja a Suljić je zadobio smrtonosnu, prostrelnu ranu u predjelu grudnog koša. Komšije su ubijenog, dvadesetak minuta kasnije, prevezle u teslićki Dom zdravlja gdje je konstatovana smrt. Potvrdila je ovo danas portparol Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović, naglašavajući da je lokalna policija obezbjedila mjesto ubistva, a za počiniocem se intenzivno traga.

Motivi ovog zločina za sada nisu poznati a saopšteno je da je ubijeni Hrustan Suljić bio jedan od prvih povratnika u svoje selo te da je tokom rata bio jedan od komandanata u teslićkoj brigadi Armije BiH.

Recimo i to da su se danas oglasli predstavnici EUROFOR-a demantujući bilo kakvu umiješanost u pljačku nešto više od dva miliona konvertibilnih maraka koja se dogodila prekjuče, dvadesetak kilometara od Banjaluke. Portparol SFOR-a, Kris Persival ja saopštio da je riječ o civilnom incidentu o kome istragu vodi policija Republike Srpske te da će joj pripadnici EUROFOR-a pomoći ukoliko to od njih bude zatraženo. On je saopštio da se uniforme u koje su bili obučeni pljačkaši a koje nose i pripadnici EUFOR-a, mogu nabaviti u slobodnoj prodaji u prodavnicama vojne opreme i naručiti preko interneta baš kao i oružje koje je korišteno u pljački novca Rajfajzen banke.

Za kraj i informacija da je nakon jučerašnjeg poziva Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, danas i Centar javne bezbjednosti Bijeljina pozvao građane a posebno svjedoke koji posjeduju određene dokaze da prijave ratne zločince iz proteklog rata.

XS
SM
MD
LG