Linkovi

MUP Republike Srpske u potrazi za haškim optuženicima - 2004-12-02


Pripadnici MUP-a Republike Srpske pretresli su jutros nedaleko od Pala kuću nećaka Ljubomira Borovčanina koji se nalazi na javnoj listi optuženika Haškog tribunala. U ovoj akciji niko nije uhapšen.

Jutros nešto iza 5 časova pripadnici policije Republike Srpske blokirali su dio naselja u Mokrom nedaleko od Pala u potrazi za licima koja se dovode u vezu sa haškim optuženicima. Tom prilikom pretresena je i kuća Srđana Borovčanina čiji se stric Ljubomir Borovčanin nalazi na javnoj listi Haškog tribunala. Potvrdio je ovo portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Radovan Pejić ne želeći da precizira za kojom se osobom tragalo.

»Izvršen je pretres stambenog objekta lica S.B. u pomenutom naselju. Akcija je protekla bez incidenata ali lice za kojim se tragalo nije pronađeno. Pripadnici ovog centra su došli do novih korisnih informacija koje će koristiti u narednim aktivnostima.«

U ovoj akciji nisu učestvovali pripadnici međunarodnih vojnih snaga.

Recimo i to da je Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo danas pozvao građane da ovom centru dostave bilo kakve informacije o ratnim zločinima počinjenim u proteklom ratu i njihovim izvršiocima. Poziv je, prije svega, upućen preživjelim žrtvama i svjedocima ratnih zločina koji do sada nisu prijavili ova krvična djela.

Tim povodom otvorena je i specijalna telefonska linija, sa brojem 059/222-000, te E-mail adresa (cjb-sarajevo@paleol.net) na koji se mogu dostaviti tražene informacije.

XS
SM
MD
LG