Linkovi

Zatražena smjena direktora policije Republike Srpske - 2004-11-30


Nakon više nesuglasica, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević danas je i zvanično zatražio smjenu entitetskog direktora policije Radomira Njeguša. Međutim, nije izvjesno da i će do te smjene i doći.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević danas je i zvanično od premijera Dragana Mikerevića zatražio smjenu direktora policije Radomira Njeguša. Razlozi za ovaj zahtjev nisu saopšteni, ali se špekuliše da između prvih ljudi entitetske policije postoje razlike u pogledu saradnje sa Haškim tribunalom, prije svega hapšenja lica osumnjičenih za ratne zločine.

Međutim, nije izvjesno da li će do ove smjene i doći pošto ministar ne može direktno da smijeni direktora policije o čemu bi trebala da odluči Narodna Skupština.

Predsjednik skupštinskog odbora za praćenje i kontrolu rada policije i vojske,Velimir Sakan je potvrdio da je primio ovaj zahtjev ali nije mogao precizirati da li će do ove smjene i doći.

»Da, zvanično je zatražena smjena od strane ministra. To je ušlo u proceduru. Nezavisni odbor je nadležan da o tome raspravlja pa ćemo vidjeti šta će oni da urade. Smatram da u ovom momentu je previše problema u Ministarstvu unutrašnjih poslova da bi to pitanje bilo u ovom momentu aktuelno. Mislim da bi takvi nesporazumi trebali da dođu na dnevni red nakon rješavanja ovih vrlo važnih problema unutar Ministarstva.«

Inače, direktor policije Republike Srpske, Radomir Njeguš se već izvjesno vrijeme nalazi na bolovanju i ne pojavljuje se u javnosti a za sada nije izvjesno da li će se na sutrašnjem zasijedanju Narodne Skupštine poslanici izjašnjavti o ovom pitanju.

XS
SM
MD
LG