Linkovi

Hapšenja osumnjičenih za ratne zločine će se nastaviti - 2004-11-16


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević izjavio je danas u Banjaluci da će aktivnosti na hapšenju lica osumnjičenih za ratne zločine biti nastavljene, naglasivši da nema informacija gdje se nalaze Radovan Karadžić i Ratko Mladić. Predstavnici policije su, takođe saopštili da je jutros kod Bileće zaplijenjeno oko 90 kilograma marihuane.

MUP RS je spremno da ispuni sve obaveze proistekle iz zakonskih rješenja o saradnji sa Haškim sudom, i sa tim u vezi su bila i jučerašnja hapšenja osam lica optuženih za ratne zločine, rekao je danas novinarima u Banja Luci ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević.

On je istakao da mu nije poznato gdje se nalaze Radovan Karadžić i Ratko Mladić, odbacujući pojedine tvrdnje da policija RS hapsi samo sitne ribe.

”Aktivnosti i zakonska obaveze su zakonska obaveza i ja ne mogu da pravim razlike izmedju sitnih i krupnih riba, i za mene ne postoji ta razlika. Postoji zakon.“

Darko Matijašević je potvrdio da će sutra u Brčkom biti nastavljeni pregovori o reformi policijskih snaga u BiH, naglasivši da RS neće pristati na ukidanje MUP-a ovog entiteta.

”To podrazumjeva postojanje jednog savremenog, decentraliziranog sistema koji će obezbjediti postojanje entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova, i u okviru toga prihvatanje najsavremenijih evropskih standarda i kriterijuma za uredjenje policijskih poslova u BiH.“

Predstavnici policije su, takođe saopštili da je jutros kod Bileće, u selu Perace, zaplijenjeno oko 90 kilograma marihuane, te odredjena količina oružja i municije.

XS
SM
MD
LG