Linkovi

Los Angeles: Američke Muzičke Nagrade - 2004-11-16


Sinoć su u LA po 32. put dodijeljene Američke Muzičke Nagrade, najznačajnija priznanja u toj oblasti zabave pored čuvenog EMY-a.

Američka Muzička Nagrada je priznanje koje se medju muzičarima cijeni čak i više od EMY-a, jer uključuje ne samo ocjene muzičke kritike nego i glasove publike.

Apsolutni pobjednik je pop zvijezda Usher, koji je osvojio nagrade za sve 4 nominacije i to kao najbolji muški izvodjač u kategoriji R&B, kao najbolji pop umjetnik, za najbolji pop-rock album i za najbolji R&B album - sve za album pod nazivom Priznanja, svjetski hit album, sa 3 hit singla medju prvih 10 na top listi Bilboarda u jednom trenutku, što je uspjelo još jedino Beatlesima i Bee Gees-ima.

Tri nagrade je osvojila grupa Outcast, koja već neko vrijeme osvaja priznanja gdje god se nešto dodjeljuje, a nagradu za najboljeg ženskog izvodjača osvojila je Alicia Keys, za solo album, ali se, kaže, tješi obećanjem Ushera s kojim je snimila jedan od njegovih hitova, i koji je obećao da će svoje nagrade simobolično podijeliti sa njom.

Najveće priznanje, specijalnu nagradu po imenu osnivača ovog natjecanja, čuvenog voditelja Dicka Clarka, za dugogodišnji muzički i humanitarni rad dobio je Jon Bon Jovi a najviše aplauza dobio je veteran Rod Stewart za izvedbu čuvene pjesme Louisa Armstronga What a Wonderful World.

XS
SM
MD
LG