Linkovi

Dvojke u 56 godini - 2004-11-13


U Americi je ovih dana žena u 56 godini rodila dvojke. Danas je sretnoj mami rodjendan, 57-mi, a prije par dana rodila je dvojke i vjeruje se da je najstarija žena koja je dobila blizance.

Oh moj Bože, ovo je nešto što sam zaista željela. Pogledajte samo tu djecu, ona su tako lijepa, i tako dobra. Toliko sam toga učinila u životu pomažući ljudima da ispolje svoje snove i sada držeći ovu djecu jednostavno je najnevjerovatnija stvar koja se ikada desila u mom životu i to je najbolji dar koji mi je Bog mogao podariti, kaže Aleta St. James, majka blizanaca.

Ona je rodila dvojke na carski rez u Medicinskom centru Mount Sinai u New Yorku. Mala Francesca i Gian su začeti vještačkom oplodnjom, doniranim sjemenom.

Mama, Aleta St. James je dvojke predstavila medijima na emocionalnoj pres konferenciji u bolnici okružena članovima porodice, i lječnicima koji su pomogli porodjaj.

Mama James je motivirana govornica koja je bratu, vodtelju radio show programa pomogla da osnuje Andjele čuvare 1970-tih, organizaciju koja je patrolirala njujorškim metroom kako bi spriječili kriminal.

Koliko se zna u Americi je prije dvije godine, bivša olimpijka Marilyn Nolen rodila dvojke u 55-toj, a jedina poznata žena u svijetu koja je rodila dvojke starija od mame James, je lin Fu-mei na Taiwanu koja je rodila kćerke bliznakinje, kako je izvješteno u 58 ili 59 godini.

XS
SM
MD
LG