Linkovi

George W. Bush održao pobjednički govor - 2004-11-03


Predsjednik George W. Bush je održao pobjednički govor rekavši još jednom da će učiniti sve što može da služi narodu kako treba i zaštiti ga od opasnosti. Gospodin Bush je napomenuo i sam da se radilo o povijesnim izborima i apsolutno rekordnom broju glasača ove godine. U slijedeće 4 godine radit ću na jačanju naše ekonomije, na poboljšanju obrazovanja, i reformi penzionog sistema, kazao je predsjendik Bush. U Iraku i Afghanistanu nastavit ćemo gaziti naprijed, kazao je on i dodao kako su američki vojnici u tim zemljama učinile Ameriku sigurnijom, i ponosnom.

Gospodin Bush se obratio i Kerryjevim glasačima rekavši da će učiniti sve da zadobije i njihovu podršku i zasluži njihovo povjerenje. Republikanci takodjer slave proširenu većinui u Zastupničkom domu Kongresa i u Senatu.

Neposredno pred govor pobjede predsjendika Busha, u Bostonu je senator Kerry održao tzv govor priznanja poraza, pozvavši još jednom Amerikance na ujedinjenje, i dodajući kako se od svih Amerikanaca traži da rade zajedno za dobro zemlje.Moramo stati zajedno, uspjeti u Iraku, i pobijediti u ratu protiv terorizma, kazao je John Kerry. U svom govoru je predsjendik Bush rekao kako se senator Kerry ponio vrlo dostojanstveno u svom porazu, i kako su imali izuzetno dobar razgovor telefonom. Analitičari kažu da je broj birača premašio rekord - više od 120 milijuna Amerikanaca glasalo je jučer za predsjednika.

XS
SM
MD
LG