Linkovi

Hitci na Centar za obdukciju nestalih lica Republike Srpske - 2004-11-03


Nepoznato lice sa teritorije Federacije BiH ispalilo je sinoć nekoliko hitaca na objekat Centra za obdukciju i identifikaciju Kancelarije za traženje nestalih lica RS u istočnom Sarajevu, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Magbul Škoro.

Škoro je istakao da je kantonalna policija, odmah preduzela operativne radnje na terenu, obavila razgovor sa sedam lica iz naselja Mojmilo, od kojih niko nije mogao da potvrdi da je čuo pucnjavu.

"Obavljen je i pregled terena, ali za sada ništa nismo mogli utvrditi, ističe Škoro, napominjući da je uspostavljena i saradnja policijskih i istražnih organa MUP-a RS i MUP-a Kantona Sarajevo, u cilju rasvjetljavanja ovog incidenta.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Jasmin Šoše rekao je da su u zidu objekta, na koji je sinoć oko 19.15 ispaljeno nekoliko hitaca iz pravca Mojmila, pronađeni ostaci dva puščana zrna.

Šoše je naglasio da je dežurni policajac, koji se nalazio na obezbjeđenju objekta kada je u njega pucano, izjavio da je iz pravca brda i naselja Mojmilo ispaljen jedan rafal sa tri do četiri metka, te da su dva hica pogodila objekat.

Predstavnici Kancelarije za traženje nestalih lica Republike Srpske najoštrije su osudili sinoćnji oružani napad na prostorije Centra za obdukciju i identifikaciju u Lukavici izražavajući nadu da će nadležni istražni i pravosudni organi utvrditi činjenično stanje i adekvatno reagovati.

Potpredsjednik Saveza logoraša Republike Srpske, Slavko Jovičić ocijenio je da su pucnji na ovaj objekat u stvari bili pucnji na mrtve Srbe, poručujući da ljudi kji su ispalili hice ne misle dobro Bosni i Hercegovini niti svom narodu te da na ovaj način ispoljavaju ogromnu mržnju prema nedužnim srpskim žrtvama.

XS
SM
MD
LG