Linkovi

Bush i Kerry izjednačeni direktno uoči sutrašnjih predsjedničkih izbora - 2004-11-02


Rezultati anketa pokazuju da su trenutni predsjednik Bush i njegov izazivač, senator John Kerry, doslovno izjednačeni direktno uoči sutrašnjih predsjedničkih izbora. Politički analitičari kažu da i jedan i drugi kandidat lako može osvojiti 270 elektorskih glasova neophodnih za ulazak ili ostanak u Bijeloj Kući.

Obojica i danas svoje kampanje vode u saveznim državama u kojima se očekuju najtješnji rezultati glasanja, i obojica su već promukli - promovirajući svoje planove za Irak, ekonomiju, zdravstveu zaštitu i rat protiv terora.

I republikanska i demokratska kampanja registrirale su milione novih glasača i organizirali ogromne kampanje mobiliziranja glasača u posljednji čas. Novinski izvještaji navode da su od marta, kad je senator Kerry zvanično ušao u kampanju - dvije strane samo na političko reklamiranje potrošile rekordnih 600 miliona dolara. Za kraj, treba reći da obojica kandidata planiraju održavanje po jednog završnog velikog skupa sutra ujutro - kad glasačka mjesta već budu otvorena.

XS
SM
MD
LG