Linkovi

Američki borbeni avioni izvršili još jedan udar na Falluju - 2004-10-28


Američki borbeni avioni su izvršili još jedan udar na Falluju i tom prilikom je prema saopštenju američke vojske bombardovano sklonište traženog teroriste Abu Musab al-Zarqawija. Stanovnici Falluje kažu da su tom prilikom ubijena dvojica braće koji ne pripadaju pobunjenicima.

U medjuvremenu, jedna islamska militantna grupa je na svojoj Internet stranici objavila saopštenje i fotografije koje, kako je rečeno, pokazuju 11 pripadnika Iračke nacionalne garde koje je ta grupa otela, a zatim ubila. Vjerodostojnost tog saopštenja još uvijek nije potvrđena. U Bagdadu, u eksploziji automobila bombe ubijeni su jedan američki vojnik i jedan irački civil. U napadu na jednu patrolu zapadno od glavnog grada ubijen je još jedan američki vojnik.

Najnoviji izvještaj britranskog medicinskog žurnala LANCET procjenjuje da je više od 100 hiljada Iračkih civila poginulo od marta 2003 , kada je otpočela američka invazija na Irak. Istraživanje je pokazalo da su glavni uzrok smrti zračni udari, te da su većina žrtava bili djeca i žene.Pogibije u Falujji nisu uračunate.

XS
SM
MD
LG