Linkovi

Predsjednik Bush i senator John Kerry na brojnim predizbornim skupovima - 2004-10-20


Predsjednik Bush i senator John Kerry i danas govore na brojnim predizbornim skupovima u nekoliko saveznih država u kojima se očekuje tijesan izborni rezultat. Dvojica kandidata, i prema današnjim rezultatima istraživanja javnog mnijenja, i dalje su doslovno izjednačeni u predsjedničkoj utrci.

Gospodin Bush je danas govorio u saveznim državama Iowa, Pennsylvania i Wisconsin. Obraćajući se pristalicama, gospodin Bush je strategiju svoje administracije nazvao strategijom uspjeha u obrazovanju, ekonomiji i unutrašnjoj sigurnosti zemlje. Svog protivnika, senatora Kerry-a, on je optužio da ne razumije rat protiv terorizma, uključujući i sukob u Iraku. Govoreći na skupu svojih pristalica, svega 120 kilometara dalje, demokratski predsjednički kandidat, John Kerry, rekao je da je predsjednik Bush zaboravio na američku srednju klasu i propustio da ovu zemlju učini onoliko sigurnom koliko bi trebala biti. Rat u Iraku, rekao je gospodin Kerry, predstavlja ozbiljno udaljavanje od rata protiv terora i od zadatka da se uhvati Osama bin Laden.

U medjuvremenu je objavljeno da će se bivši predsjednik Bill Clinton iduće sedmice pridružiti senatoru Kerry-u u ovoj završnoj fazi predsjedničke izborne kampanje.

XS
SM
MD
LG