Linkovi

NE, drogi i alkoholu, moto ovogodišnjeg Ramazana - 2004-10-14


Muslimani širom svijeta su pred ovogodišnjim mjesecom posta, svetim mjesecom Ramazana. Tim povodom reis ul-ulema Mustafa efendija Cerić obratio se Bošnjacima Bosne i Hercegovine. Adnan Rondić je za Glas Amerike izdvojio tri detalja iz ramazanske poruke efendije Cerića.

Sjećanje zahvalnost dozivanje i pokajanje stvari su koje čovjek poklanja Bogu da bi za uzvrat dobio božije blagodati kada su mu najviše potrebne.

”Mjesec Ramazan je vrijeme kada ibadet postaje najbolji način da čovjek uvijek bude u Alahovom sjećanju, što je najbolje osiguranje gdje god bio.“

Svako vrijeme ima teško breme. Droga i alkohol breme su današnjice i post je način da mladi smognu snage i kažu NE, drogi i alkoholu što je moto ovogodišnjeg Ramazana.

”Zato, udružimo se, svi zajedno, postom protiv droge i alkohola, jer naš je cilj da živimo u društvu slobodnom od droge, alkohola i drugih poroka koji uništavaju našu mladost, koji razaraju našu porodicu, i koji nam donose opaku bolest.“

Reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH, Mustafa efendija Cerić je u svojoj dovi zatražio božiju milost u borbi protiv svakog zla.

”Bože milostivi udruži naša srca u dobru i ljubavi, i učini našu domovinu mjestom sretnog življenja za sve ljude dobroga srca.

Ramazan šerif mubarek Olsun!

XS
SM
MD
LG