Linkovi

Američki ambasador u Banja Luci - 2004-10-13


Američki ambasador u Bosni Hercegovini, Daglas Meleni čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke, Dragoljubu Davidoviću na izbornoj pobjedi u ovom gradu. Tokom prve zvanične posjete Banjaluci, američki ambasador se sastao i sa liderom SNSD-a, Miloradom Dodikom i premjerom, Draganom Mikerevićem.

Američko prisustvo u Bosni i Hercegovini bi bez obzira na odlazak vojnih snaga NATO-a trebalo i dalje ostati snažno i biti nastavljeno kroz uticaj koji najmoćnija zemlja svijeta ima u finansijskim institucijama - Svjetskoj banci i MMF-u.

Izjavio je ovo danas u Banjaluci predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Milorad Dodik nakon sastanka sa američkim ambasadorom u Bosni i Hercegovini, Daglasom Meklenijem.

Dodik je izrazio očekivanja da politika Sjedinjenih Američkih Država prema B i H neće biti drastično promijenjena ni nakon američkih predsjedničkih izbora. On je ujedno zamolio ambasadora Meklenija da zajedno kreiraju pomoć opštinama u kojoj je SNSD pobijedio na lokalnim izborima, posebno, apostrofirajući Trebinje i normalizaciju odnosa između ove opštine i Dubrovnika u Hrvatskoj.

Daglas Mekleni se danas sastao i sa gradonačelnikom Banjaluke, Dragoljubom Davidovićem čestitajući mu na ubjedljivoj izbornoj pobjedi na tu funkciju interesujući se za konstituisanje nove Skupštine grada i gradske uprave. Američki ambasador je tokom prve zvanične posjete Banjaluci sinoć razgovarao i sa premijerom Republike Srpske, Draganom Mikerevićem koji mu je pružio uvjeravanja da će vlasti ovog entiteta nastojati da ispune sve svoje obaveze prema Haškom tribunalu, kako u pogledu hapšenje lica optuženih za ratne zločine tako i na prikupljanju dokumentacije iz ratnog perioda.

XS
SM
MD
LG