Linkovi

Bush i Kerry se pripremaju za svoju treću i posljednju televizijsku debatu - 2004-10-13


Predsjednik Bush i predsjednički kandidat senator John Kerry izjednačeni su u nadmetanju za dobijanjem podrške glasača u utrci za Bijelu kuću u trenutku dok se pripremaju za svoju treću i posljednju televizijsku debatu u okviru predizborne kampanje.

Politički analitičari predviđaju da će na desetine miliona glasača pratiti devedesetominutnu debatu koja će se fokusirati uglavnom na domaća pitanja i ekonomiju. Istraživanje mišljenja javnosti kojeg su od nedjelje do jučer sproveli zajedno Reuters i institut Zogby među hiljadu 232-a potencijalna glasača pokazuje da i predsjednik Bush i senator Kerry imaju po 45 procenata glasova ispitanika. Nezavisni kandidat Ralph Nader dobio je 1,5 procenata glasova.

Ispitivač John Zogby kaže da se sedam procenata ispitanika izjasnilo kao neopredjeljeni. Od tih sedam procenata, 11 procenata smatra da bi predsjednik Bush trebao biti ponovo izabran, dok 40 procenata želi da dođe do promjene. Gospodin Zogby također kaže da je od ključne važnosti za senatora Kerrya da ubijedi neopredjeljene glasače da 2. novembra izađu na izbore i glasaju za njega umjesto da ostanu kod kuće ili da glasaju za gospodina Nadera.

XS
SM
MD
LG