Linkovi

Prikazivanje filma koji kritizira senatora Johna Kerrija - 2004-10-12


Najmanje 18 demokratskih senatora je uložilo žalbu agenciji koja regulira komunikacije i emitiranje programa navodeći da će planirano prikazivanje filma koji kritizira senatora Johna Kerrija narušiti takozvana prava emitiranja koja se odnose na ravnopravno vrijeme. Jedan od zvaničnika agencije je danas priznao da je primljena žalba kongresmena u kojoj se navodi neravnopravnost u nejednakom vremenu u okviru tv programa koje je Sinclair Broadcast group dala dvojici presjedničkih kandidata.

Kompanija Sinclair Broadcast group je naredila svojim 62 stanice da sljedeće sedmice emitiraju taj program. Film pod naslovom Ukradena čast se fokusira na Kerijevo svjedočenje pred kongresom 1971 u kojem on kritizira vijetnamski rat. U njemu se pojavljuju bivši američki ratni zarobljenici koji kažu da su Kerijevi komentari naveli sjeverne Vijetnamce da prema njima još grublje postupaju.

Jedan od izvršnih direktora Sinclaira Mark Hyman je stao u odbranu planiranog emitiranja kao emitiranja vijesti, rekavši da je kompanija pozvala senatora Kerija da sudjeluje u panel diskusiji nakon emitiranja filma.

XS
SM
MD
LG