Linkovi

Dokumentacija u Hag će iz Republike Srpske ipak stići na vrijeme - 2004-10-05


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević potvrdio je danas u Banjaluci, nakon razgovora sa čelnicima Narodne Skupštine, da će Haškom tribunalu na vrijeme biti dostavljena dokumentacija Vrhovne komande iz ratnog perioda za šta rok ističe sutra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će dostaviti svu dokumentaciju Vrhovne komande iz ratnog perioda koju posjeduje predstavnicima Haškog tribunala u predviđenom roku, koji itiče sutra u popodnevnim satima.

Izjavio je ovo danas u Banjaluci ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević nakon sastanka sa predsjednikom Narodne Skupštine, Dušanom Stojičićem i potpredsjednicima Šefketom Hafizovićem i Tomislavom Tomljanovićem. On nije želio da govori o sadržaju dokumentacije naglasivši da su u toku i konkretne aktivnosti na privođenju osoba osumnjičenih za ratne zločine koje se neće okončati dok se oni ne uhapse.

»Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske i operativni sastavi Jedinice za podršku kao i specijalni timovi organizovani i od strane Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade i ja mogu da vam kažem da sam lično, kao ministar unutrašnjih poslova, zadovoljan sa podacima i cijenim da će podaci i informacije o tom dijelu aktivnosti biti od značaja za dalje faze.«

Matijašević je najavio i konkretniju saradnju sa organima bezbjednosti u okruženju.

»Mi imamo saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije po ovome, a normalno i u širem kontestu pitanja, i mogu da vam kažem da sam zadovoljan i očekujem vrlo brzo moje putovanje i razgovor sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije.«

Recimo i to da je danas u Hag otputovao predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić koji bi se u popodnevnim časovima trebao sastati sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Karlom del Ponte i predsjednikom suda Teodorom Meronom. Kako je najavljeno, Čavić bi trebao posjetiti i pritvorenike iz Republike Srpske u Ševeningenu.

XS
SM
MD
LG