Linkovi

Jude Law u filmu Alfie - 2004-10-04


Popularni holivudski glumac Jude Law ovaj put svoju publiku iznenađuje rimejkom filma Alfie iz 1966 godine. Tada je ulogu ženskaroša Alfie Elkinsa, u ovoj čuvenoj komediji, glumio Michael Caine i pri tom osvojio nominaciju za Oskara.

Život Alfie Elkinsa se tako još jednom našao na filmskom platnu.

Jude Law o svojoj najnovijoj ulozi kaže:Meni se njegov lik dopada. On nije bio loš momak, nije bio zloban. Najinteresantnija stvar koja se za njega vezuje je da on ne smatra lošim ono što radi i zbog toga ste spremni da mu oprostite, te mi je jako draga ta njegova strana.

U vrijeme dok, kao i Michael Caine, Jude Law govori direktno u kameru, on nije ni pokušavao da imitira britanski akcent glumca Caine, te se obraćao publici sa mnogo mekšim akcentom.

Ono što je izmijenjeno u odnosu na originalni film, je da je radnja filma premještena u New York.

Pored tridesetšestogodišnje zvijezde filma Cold mountain Jude Lawa, u ovoj kombinaciji komedije i drame, glasom se pojavljuje i Mick Jagger koji izvodi pjesmu Slijepac vodi slijepca. Na pitanje da li bi ponovo učestvovao u sličnom projektu, on kaže: Da , opet bih učinio isto. Snimit ću pjesme za sljedeće filmsko ostvarenje ukoliko je to pravi film i prava grupa ljudi koja na njemu rade, to je zabavno. Sada mogu sagledati sa koliko se intenziteta radi na filmu, šta se radi ukoliko nešto krene na krivo. Scene se izbacuju, krate, režu, proširuju, usporavaju, ubrzavaju, a kada se to desi, onda se mora mijenjati i muzika.

Film se u američkim kinima počinjen prikazivati 22. okotbra.

XS
SM
MD
LG