Linkovi

Općinski izbori u BiH protekli uspješno - 2004-10-04


Na općinske izbore održane u subotu u BiH, izašlo je 45,52 posto registriranih birača, od čega u FBiH 42,31, u RS 49,64, a u Distriktu Brčko 64, 39 odsto.

Kako je za Glas Amerike izjavila član Izborne komisije BiH, Lidija Korać, u Federaciji BiH, HDZ je osvojio 12 načelničkih mjesta, a njihovih deset kandidata ide u drugi krug brojanja drugih i narednih preferencijalnih glasova.

SDP je osvojio 2 načelnička mjesta, osam kandidata ove stranke ide u drugi krug brojanja.

SDA osvojila je 11 načelničkih mjesta, 21 njihov kandidat ide u drugi krug brojanja.

Stranka za BiH,osvojila je jedno načelničko mjesto, a njihova dva kandidata idu u drugi krug.

Demokratska narodna zajednica osvojila je mjesto načelnika u Velikoj Kladuši, NHI je osvojio najviše glasova u Usori, hrvatski savez NHI HDU u Novom Travniku, a HSP BIH u Tomislavgradu.

SDS je osvojio 37 mjesta načelnika, SNSD Milorada Dodika, 14 a PDP Mladena Ivanića dva mjesta načelnika. Socijalistička partija RS osvojila je četiri načelnička mjesta, a Demokratski narodni savez jedno.

Ono što je sada važno je da političari izborne kampanje ostave iza sebe, vrate se poslu i koncentriraju na potrebne refomre i njihovu provedbu, kako bi ovoj zemlji osigurali budućnost u Europi i NATO-u", poručio je VP Paddy Ashdown, ocijenivši da su općinski izbori u BiH protekli uspješno.

Zadovoljstvo sigurnosnim prilikama u vrijeme održavanja izbora izrazila je danas i policijska misija EU u BiH.

XS
SM
MD
LG