Linkovi

Eksplozija nekoliko automobila uzdrmala zapadnu oblast Bagdad - 2004-10-01


Eksplozija nekoliko automobila uzdrmala je zapadnu oblast Bagdada, pri čemu je poginula najmanje 41 osoba, a ranjeno skoro 140. Svjedoci tvrde da je medju ubijenima najmanje 34-o djece te da je također većina ranjenih najmlađeg uzrasta. Ove vjerovatno koordinirane ekplozije desile su se danas u vrijeme dok je američki konvoj prolazio pored mjesta gdje se održavala ceremonija otvorenja novog postrojenja za opskrbu vodom i kanalizaciju. Svjedoci su kazali da su djeca trčala prema konvoju kako bi dobila slatkiše koje su dijelili američki vojnici, kada je prva od tri bombe eksplodirala.

U drugim dijelovima zemlje, četiri Iračana su ubijena i 16 ranjeno u bombaškom napadu automobilom bombom u mjestu Tal Afar. Nešto ranije, u samoubilačkom bombaškom napadu ubijen je jedan američki vojnik i dva iračka policajca u blizini zatvora Abu Ghraib kod Bagdada.

U odvojenom razvoju događaja, američka vojska navodi da je jedan koalicioni vojnik ubijen i sedam ranjeno u raketnom napadu na bazu kod Bagdada.

XS
SM
MD
LG