Linkovi

al-Jazeera emitovala novu video traku na kojoj je oteti Britanac Keneth Bigley - 2004-09-29


Arapska televizijska stanica al-Jazeera emitovala je danas novu video traku na kojoj oteti Britanac Keneth Bigley kojeg kao taoca drže militanti u Iraku, šćućuren u kavezu i odjeven u narandžasto padobransko odijelo moli svoju vladu da pomogne da se njegov život sačuva. Bigley kaže da otmičare ne žele da ga ubiju i optužuje premijera Tonya Blaira da ignoriše njegove molbe.

Gospodin Blair je jučer na sastanku Radničke partije da njegova vlada čini sve kako bi došlo do oslobađanja gospodina Biglya. Mlađi brat gospodina Bigleya, Paul je kazao da ga je traka koju je vidio rastužila, ali da je sretan jer je vidio da je njegov brat živ. Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw je kazao da je osjetio strahovito olakšanje kada je vidio gospodina Bigleya i dodao da vlada čini sve što može kako bi osigurala njegovo puštanje na slobodu.

U saopćenju koje je kasno sinoć objavljeno na jednoj arapskoj web stranici se kaže da će ovaj taoc biti sukoro pušten na slobodu, premda se ono nije moglo i potvrditi.

XS
SM
MD
LG