Linkovi

Novi minstar MUP-a RS najavio konkretniju suradnju sa Hagom - 2004-09-28


Novi ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević danas je, u svom prvom zvaničnom obraćanju novinarima, najavio konkretniju saradnju sa Haškim tribunalom. On je pozvao i pripadike specijalne jedinice entitetskog MUP-a da izvrše sve svoje zadatke u tom pravcu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem konkretnih, vremenski definisanih i efikasnih mjera sa cilem ispunjenja obaveza prema Haškom tribunalu.

Izjavio je ovo na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci novi ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević precizirajući da je u skladu sa Akcionim planom Vlade ovo Ministarstvo već preduzelo konkretne aktivnosti operativnog karaktera u tom pravcu, ne želeći da precizira o kakvim je aktivnostima riječ. On je poručio da u pogledu hapšenja i isporučivanja lica osumnjičenih za ratne zločine neće biti kalkulacija.

»Pripadnicima specijalnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, jedinicama za operativnu podršku, javno naređujem prelazak iz faze pripremnog stanja u fazu operativne zapovjesti i potpune djelotvornosti na terenu. Gospodo specijalci, jedina poruka: Izvršite zadatke i nemate prava na grešku.«

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević, u svom prvom zvaničnom obraćanju javnosti u ovoj funkciji, nije želio da odgovara na novinarska pitanja što je izazvalo nezadovoljstvo velikog broja prisutnih novinara. Tim povodom premijer Republike Srpske, Dragan Mikerević je danas istakao da su bitnija djela od riječi.

»Ovaj ministar moraće puno više raditi a manje pričati. I morate shvatiti ulogu ministra unutrašnjih poslova. Uostalom, pogledajte u svim zapadnim zemljama Ministarstva unutrašnjih poslova i ministre. Oni nisu glasnogovornici, oni su ljudi koji rade svoj posao.«

Dragan Mikerević je, takođe, najavio da će preispititati da li novi ministar unutrašnjih poslova ima obezbjeđenje brojnije od potrebnog što su danas konstatovali pojedini novinari.

XS
SM
MD
LG