Linkovi

Banja Luke: Oštre reakcije na govor S. Tihića u UN-u u New Yorku - 2004-09-24


Predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić okvalifikovao je izlaganje predsjedavajućeg Predsjedništva B i H, Sulejmana Tihića u Ujedinjenim Nacijama nevjerovatnom političkom brutalnošću ocijenivši da je Tihić u svom govoru branio interese samo jednog naroda.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Sulejman Tihić je susretom sa Muhamedom Šaćirbegovićem u Njujorku srušio dignitet svih građana B i H, Bošnjaka, Hrvata i Srba. Saopšti je ovo danas predsjednik Republike Srpske,Dragan Čavić ocjenjujući, ujedno Tihićev govor u Ujedinjenim Nacijama, koji nije bio usaglašen u državnom Predsjedništvu, kao odbranu samo jedne politike i jednog naroda.

»To je nevjerovatna politička brutalnost i ja se čudim dvojici drugih članova Predsjedništva kako su uopšte mogli da dozvole da ovog egzibicionistu, koji se zove Sulejman Tihić puste da nešto govori a da mu nisu napisali i potpisali.«

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Dragan Mikerević je ocijenio da posjeta Sulejmana Tihića Njujorku potvrđuje da su funkcije u Bosni i Hercegovini privatizovane.

»Članovi Predsjedništva se ponašaju kao potpuno privatna lica koja su jednostavno tamo vijesnici njihovih ličnih mišljenja. Ja ne mogu da shvatim da tako odgovorno tijelo nije utvrdilo platformu i izlaganje gospodina Tihića.«

Mikerević je zaključio da je ovakvo ponašanje Sulejmana Tihića primitivno podsjećajući da on lično, u vrijeme kada je bio predsjedavajući Savjeta ministara, nikada nije iznosio stavove koji prethodno nisu bili usaglašeni.

XS
SM
MD
LG