Linkovi

Premijer Iraka u američkom Kongresu - 2004-09-23


Prijelazni premijer Iraka, Iyad Allawi je izjavio danas pred članovima oba doma američkog Kongresa, da će Irak održati, kako je i planirano, izbore u januaru, naglašujući da irački narod neće dozvoliti pobunjenicima i teroristima da ometu izborne planove.

Gospodin Allawi se pred punom salom američkog Kongresa prvo zahvalio jednostavnim riječima: Čast mi je biti u Kongresu i zahvaliti se ovoj zemlji i njenome narodu što ste se zauzeli za nas, što je naša borba postala i vaša borba. Prije nego se osvrnem na plan svoje vlade za Irak, danas moram prvo prenijeti tri važne poruke: prva je- mi postižemo uspjeh u Iraku...druga poruka je jednostavna i šalje vam je moj narod: Hvala ti Ameriko...i na kraju, znam da se neki medju vama pitaju da li se datum može ispoštovati. Neka nema nikakve zabune: izbori u Iraku će se dogoditi na vrijeme u januaru, jer tako žele sami Iračani.

Gospodin Allawi se zahvalio svim obiteljima vojnika na žrtvi koju podnose i rekavši da ona nije uzaludna: Danas - nama je bolje, vama je bolje, cijelom je svijetu bolje bez Saddama Husseina.

Savjetnici predsjednika Busha se nadaju da bi pojavljivanje gospodina Allawija moglo uvjeriti skeptike da stvari u Iraku ipak idu naprijed, usprkos svakodnevnim slikama sukoba i problema.

XS
SM
MD
LG