Linkovi

Perwez Musharraf: Rat protiv terorizma se ne može dobiti bez riješenja problema u muslimanskom svijetu - 2004-09-22


Pakistanski predsjednik Perwez Musharraf kaže da se globalni rat protiv terorizma ne može dobitibez da se prvo riješe krupni problemi u muslimanskom svijetu. Govoreći pred generalnom Skupštinom UN-a, gospodin Musharraf je kazao da se mora ponuditi pravda tako što će se rješavati sukobi u Iraku i Afghanistanu, kao i napetosti izmedju Pakistana i Indije.

Pakistanski lider je posebno podsjetio na nužnost rješavanja izraelsko-palestinskog sukoba, riječima da je tragedija Palestine otvorena rana na duši svakoga Muslimana. Akcija se mora poduzeti hitno, prije nego što ze željezna zavjesa spusti izmedju Zapada i Islamskoga svijeta, kazao je Musharraf.

Ranije se pakistanski lider sastao i s predsjednikom Bushom, a prema neimenovanom izvoru iz Bijele kuće, Perwez Musharraf je rekao američkom predsjedniku da je posvećenost Pakistana borbi protiv terora dugotrajna , ali je dodao da je u posljednjih dva mjeseca Pakistan u borbama protiv al Qaide na granici s Afghanistanom izgubio preko dvjesto ljudi.

XS
SM
MD
LG