Linkovi

Prve utrke Formule 1 u Kini - 2004-09-17


Generalni menager nove auto staze u Šangaju, Mao Xiaohan kaže da je sve spremno da ovog mjeseca ugoste prvu ikada održanu utrku Formule 1 u Kini. Riječ je o 16-toj utrci u ovogodišnjem rasporedu utrka Formule 1, koja će se održati 26 septembra. Vozači i timovi već od ponedjlejka će početi dolaziti u Šangaj kako bi se pripremili za utrku.

U medjuvremenu je američki proizvodjač automobila Ford saopćio da na kraju ovogodišnje sezone povlači tim Jaguara iz nadmetanja Formule 1. Predsjednik Jaguara kaže da kompanija ne vjeruje da ima smisla nastaviti učešće u Formuli 1. U isto vrijeme glasnogovornik Forda kaže da je nekoliko strana pokazalo interes za kupovinom tima Jaguar, ali nije saopćio nikakve detalje. Jaguar, koji je u utrke Formule 1 ušao 2000-te, nikada nije pobjedio.

I još jedna vijest iz svijeta nabržih automobila. Šampion Formule 1, Jacques Villeneuve-a iz Kanade će voziti Renault u posljednje tri utrke ove sezone. Villeneuve, koji se nije utrkivao ove sezone, će debitovati ove godine u Renaultu na Grand prix-u u Šangaju. On će se takodjer utrkivati na stazama u Japanu i Brazilu. Villeneuve-a, koji je pobjedio u utrkama Formule 1 u sezoni 1997, se već složio da će naredne godine voziti za Sauber-Peterson.

XS
SM
MD
LG