Linkovi

Mladen Ivanić uputio pismo sućuti ruskom kolegi Segeji Lavrovu - 2004-09-06


Povodom tragičnog završetka krize talaca u Beslanu, Rusija, ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić je uputio pismo sućuti svom ruskom kolegi Segeji Lavrovu, dok je istodobno danas u ambasadi Ruske federacije u Sarajevu otvorena knjiga žalosti, u kojoj danas i sutra građani BiH, predstavnici domaćih vlasti i međunarodne zajednice, mogu izraziti svoje žaljenje i uputiti saučešće ruskom narodu i porodicama stradalih u terorističkom aktu u gradu Beslanu.

Rusku ambasadu u BiH, posjetio je danas i Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Sulejman Tihić. Zgroženi smo činjenicom da su djeca postala meta terorista i to nas još više učvršuje u uvjerenju da se dosljedno borimo protiv terorizma, da budemo dio medjunarodne anti-terorističke koalicije, jer samo na takav način - svi zajedno - možemo se boriti protiv terorizma.

Činjenica da su djeca bila predmetom napada, pokazuje da su ti teroristi jednostavno nemaju ni vjere ni nacije. Jer, da zaista vjeruju, nikada ne bi nešto takvo poduzeli rekao je gospodin Tihić.

XS
SM
MD
LG