Linkovi

Dick Cheney koristio nalaze senatske komisije za terorističke napade 11. septembra da ubijediti glasače da izaberu Georga W. Busha za predsjednika - 2004-07-28


Podpredsjednik Dick Cheney iskoristio je nalaze senatske komisije koja je istraživala događaje vezane za terorističke napade 11. septembra kao argumente kojima je nastojao ubijediti glasače da u novembru mjesecu ponovo izaberu Georga W. Busha za predsjednika.

Na skupovima u okviru predizborne kampanje koji su jučer održani u saveznim državama Oregon i Washington, gospodin Cheney je citirao izvještaj senatske komisije koji je objavljen prošle sedmice kako bi ponovio upozorenje da i dalje postoji opasnost od novih terorističkih napada.

Gospodin Cheney je tom prilikom izjavio da u vremenu koje dolazi Sjedinjene države trebaju, prema njegovim riječima, isto postojano predsjedničko liderstvo kakvo su imale u protekle tri i po godine. Podpredsjednik Cheney je još dodao da teroristi moraju biti pobijeđeni i da to može biti ostvareno pod vođstvom predsjednika Busha.

Iz Bijele kuće je saopšteno da predsjednik Bush, kako je to rečeno, već za koji dan počne sa realizacijom prijedloga senatske komisije koja je istraživala događaje od 11. septembra zapoboljšanje sigurnosti.

XS
SM
MD
LG