Linkovi

Irak: Ministarstvo unutarnjih poslova odbacilo izvještaj o pronalasku nukelarnih bojevih glava - 2004-07-22


Ministarstvo unutarnjih poslova Iraka je odbacilo kao glupim izvještavanje lokalnih novina o pronalasku nukelarnih bojevih glava u blizini Tikrita, rodnog mjesta Saddama Husseina. Viši američki vojni zvaničnik je tekodjer kazao da nema informacija o takvim nalazima, ali da još uvijek provjeravaju. Irački list al-Sabah je izvjestio da su nuklearne bojeve glave nadjene kada su zvaničnici uhapsili višeg člana bivše Baath partije.

U medjuvremenu, militantna grupa u Iraku je otela 6 inostranih vozača kamiona i prijeti da će im sjeći glave svakih 72 sata ukoliko njihove zemlje ne povuku svoje vojnike iz Iraka. U video snimku upućenom medijima maskirani otimači se vide sa dvojicom Kenijaca, tri Indijca i jednim Egipćaninom. Otimači takodjer zahtijevaju da kompanija iz Kuvajta za koju taoci rade prestane obavljati poslove u Iraku.

Izvješteno je, takodjer, da su najamnje tri osobe poginule u današnjoj eksploziji automobila bombe na jugu Bagdada, te da su druga dvojica ubijeni kada je reketa pogodila bolnicu u Bagdadu. Sjeverno od glavnog iračkog grada bomba pored puta je ubila američkog vojnika i ranila šetoricu, dok se američki marinci bore sa naoružanim pobunjenicima u Ramadi, zapadno od Bagdada. Prvi izvještaji govore o 4 ubijena iračanina i 14 ranjenih.

XS
SM
MD
LG