Linkovi

Shaquille O` Neal napušta Lakers - 2004-07-15


Shaquille O`Neal se vraća na Floridu u Miami Heat gdje je započeo karijeru, igrajući svoje četiri prve sezone u NBA za Orlando Magic.

Posljednjih 8 sezona Shaquille O` Neal je igrao za Los Angeles Lakers, ali nije nikakva tajna da se nije najbolje slagao sa drugom zvijezdom Lakersa, 25-to godišnjim, Kobe Brayantom. Njih dvojica su i pored toga vodili Lakers do titule šampiona NBA 2000, 2001, i 2002. godine.

Medjutim, nakon što su Lakers izgubili u ovogodišnjem finalu od Detroit Pistons i nisu obnovili ugovor sa trenerom Phillom Jacksonom, O` Neal je izjavio za ESPN da se više ne osjeća dijelom Lakersa. O promjenama u timu, kaže da je saznao preko televizije.

”Mnogo je onih koji misle da sam ljut. Nisam. Znam da za mene ima šansi da budem ono što jesam, da odem tamo i ponovo bljesnem. Prema tome, kao što sam rekao tim ne ide u našem pravcu i to je nešto čega ne želim biti dio“

U zamjenu za O` Neala, Miami šalje Carona Butlera, Lamara Odoma, Briana Granta i prepušta Lakersima da prvi odaberu novajliju u NBA ligi.

XS
SM
MD
LG