Linkovi

Osim Heinz - sada i W ketchup - 2004-07-14


Politička bitka u okviru američke predsjedničke izborne kampanje vodi se i na, izvjestan način, kulinarskom frontu. Na američko tržište izlazi jedan proizvod koji će, kako se pretpostavlja, zadovoljiti republikance u Americi.

Da li ste pristalica GW Busha i tražite savršen ketchup za vaš pomfrit? Onda se možete okrenuti konzervativnoj alternativi koja se zove W. Ketchup, i koji zamjenjuje najpopularniji Heinz ketchup.

Heinz najvjerovatnije ne zadovoljava istinske republikance s obzirom da je demokratski predsjednički kandidat John Kerry oženjen nasljednicom bogatstva porodice Heinz, Theresom Heinz Kerry.

Na web stranici koja reklamira W. Ketchup stoji: Ako vi ne podržavate demokrate, zašto bi to radio vaš ketchup?

Glasnogovornik kompanije Heinz naglašava da Theresa Heinz Kerry posjeduje manje od 4% dionica kompanije, te da ni ona ni njen muž ne igraju aktivnu ulogu u njenom poslovanju.

Heinzov odbor za političku akciju je također dao jednake donacije kandidatima obje stranke.

Novi W. Ketchup kako kažu je pravi američki proizvod: napravljen je od američkih sastojaka i puni se u flaše američke proizvodnje. To je međutim tačno i za Heinz ketchup.

Susie Oliver, glasnogovornica W. Ketchupa, kaže da se taj proizvod sada može naći u prodavnicama, da se može naći i na internetu po cijeni od tri dolara za flašu, i da je osobito popularan na događajima prikupljanja donacija republikanske stranke. Ona ističe da W. stoji za Washington, ali da je to i zgodan način da se iskaže podrška i za 43 američkog predsejdnika.

XS
SM
MD
LG